AMERSFOORT – Gistermiddag omstreeks 14:45 uur controleerde de politie een voertuig op de Columbusweg dat volgens de politiesystemen niet verzekerd zou zijn en eerder dit jaar bij een drugsdeal was gezien.

Foto: Politie Amersfoort
Foto: Politie Amersfoort

De agenten spraken de 29-jarige bestuurder uit Amersfoort aan op de verzekering van het voertuig en vroegen hem, gelet op de registratie in het politiesysteem, naar de eventuele aanwezigheid van verdovende middelen. De man overhandigde daarop eerst een zakje met wiet en na enig aarzelen enkele ponypaks met vermoedelijk cocaïne. Zoveel eerlijkheid hadden de agenten niet verwacht. Maar daar bleef het niet bij.

Op de vraag of hij nog meer drugs bij zich had, haalde de man vervolgens nog zeven wikkels tevoorschijn, waarop hij werd aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Alsof het nog niet genoeg was, overhandigde hij de agenten een busje met pepperspray. Even later vertelde hij dat de aanwezige agenten dat ze bij hem thuis nog meer drugs zouden aantreffen.

Met toestemming van de verdachte werd zijn woning vervolgens bezocht om de daar aanwezige drugs in beslag te nemen. Ook nu werden de agenten verrast: Naast zo’n 30 wikkels, diverse zakjes met wiet, een weegschaal en andere verpakkingen met drugs, werden een geldbedrag van zo’n 1.000 euro en een aantal verboden wapens aangetroffen. Het ging daarbij om een ploertendoder, een stroomstootwapen in de vorm van een mobiele telefoon, een boksbeugel, een alarmpistool en drie vlindermessen. Alle aangetroffen goederen werden in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Foto: Politie Amersfoort
Foto: Politie Amersfoort

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here