AMERSFOORT, STATION – Elk jaar houdt Defensie op verzoek van het ministerie van Defensie een gezamenlijke oefening met een Veiligheidsregio. Dit jaar vindt de oefening plaats in en rond station Amersfoort centraal.

De oefening begint woensdag 12 september rond 8.00 uur en duurt tot donderdag 13 september ongeveer 14.00 uur. 

Liveblog

Gedurende de dag zullen wij u op de hoogte houden over het verloop van de oefening. Dit artikel zal meerdere keren een update krijgen met nieuwe informatie en foto’s.

09:50 uur ook op de tweede dag is de aanwezigheid van politie en Defensie goed te zien. Militairen lopen surveillance op en rondom het station.

20:00 uur een grootdeel van de politiemacht is afgelost door militairen. Er word constant rond gelopen over het stationsgebied.

17:00 uur de minister van defensie Ank Bijleveld en de Burgemeester Lucas Bolsius hebben ook een bezoek gebracht aan de oefening. De aanwezige politie op en rondom het station zal rond 18:00/18:30 uur afgelost worden door militairen. 

14:05 uur ook op de wagenwerkplaats is de politie zwaarbewapend aanwezig en is een groot gedeelte afgezet.

13:35 uur inmiddels is er grote hoeveelheid politie op de been rondom het stationsgebied. Ook staan er zwaar bewapende agenten voor en in het station.

11:35 uur De mobiele eenheid is ook ter plaatse gekomen met spoed bij de oefening.

10:30 uur Het incident word langzaam opgeschaald. Team explosieven verkenning is aanwezig en ook is een grote commandowagen van de brandweer aangekomen op het station. Vanmiddag zal ook de minister van Defensie Ank Bijleveld langskomen op het station om te kijken hoe de oefening verloopt.

Foto: Gemeente Amersfoort
Foto: Gemeente Amersfoort

10:00 uur de eerste hulpdiensten zijn aangekomen op het station. Beginnend met het NS veiligheidsteam. Gedurdende de dag zal het ‘incident’ opgeschaald worden waardoor er meer hulpdiensten bij komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here