AMERSFOORT – Vandaag heeft de 74 jarige Piet G. te horen gekregen dat hij 7 jaar celstraf opgelegd krijg nadat hij zijn echtgenote op 12 maart van het leven had beroofd door haar te wurgen.

De verdachte deed al in 2002 een poging om zijn echtgenote te wurgen, toen werd hij ook al veroordeeld voor een celstraf. Het openbaar ministerie is van mening dat ondanks de verdachte beperkt minder toerekeningsvatbaar is dat een hoge celstraf gerechtvaardigd is omdat dit de 2e keer is dat hij de fout in gaat.

Piet G. kreeg in de rechtszaal een strafeis van 8 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf te horen. De gepensioneerde winkelier uit het Soesterkwartier liet in de rechtszaal weten een goed huwelijk te hebben gehad en niet veel meer van de gebeurtenis te weten. Hij heeft spijt en kon lange tijd niet beseffen dat het echt was gebeurd.

De rechter doet over twee weken uitspraak. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here