Overlastgevende buren iedereen heeft er wel eens last van maar wat als overlast overgaat in pure terreur? Dit overkwam de bewoners van een flatwoning aan het Vreeland in de wijk Het Soesterkwartier.

Een gezin woonachtig in de flat deed hun verhaal bij onze redactie nadat zij met hun handen in het haar zaten en radeloos waren. De terreur komt van een buurman die in het naastgelegen deel van de flat woont. 

– Bewoner


Ons kind durft niet meer thuis te zijn en slaapt al 1,5 week bij zijn opa en oma.

Wat ooit begon met enkel wat geschreeuw is uitgelopen tot een waar terreur. Auto’s vernielen door de ruiten eruit te slaan of door vanaf het balkon een bloempot naar beneden te gooien op een voertuig. Maar daar bleef het niet bij, ook bedreigde de man een kind met zijn gezin met de dood en schreeuwt hij avonden en nachten lang alles bij elkaar waardoor er een kind die bij zijn ouders in de flat woont niet eens meer in de woning durft te zijn en al 1,5 week bij zijn opa en oma slaapt. 

Politie moest deur forceren

Na een doodsbedreiging moest de politie de deur van de man forceren om hem te kunnen aanhouden.

Verassing

Het is dan ook geen verassing dat bijna dagelijks de politie met meerdere eenheden moet uitrukken naar de desbetreffende woning. Vorige week werd de man nog aangehouden maar dit ging niet zonder slag of stoot want eerst moet zijn deur nog geforceerd worden omdat de man de politie niet binnen liet, dit alles nadat hij een gezin met een kind met de dood had bedreigd. 

Huis uitzetten

Je zou verwachten dat na dit alles er wel actie ondernomen kan worden tegen de man, dit verhaal ligt echter lastiger. Doordat een huurder in Nederland veel rechten heeft kan de woningcorporatie De Alliantie de man niet zomaar uit zijn woning zetten en moet er een heel dik dossier opgebouwd zijn voordat dit kan gebeuren. 

Woningcorporatie heeft beperkte middelen

Sonja van Beek woordvoerder van woningcorporatie De Alliantie gaf als toelichting dat zaken zoals deze erg lastig zijn, de woningcorporatie heeft hierin beperkte middelen en kunnen vaak niets anders dan in samenspraak met de politie en zorginstellingen bemiddelen zodat het woongenoot weer word hersteld. Zo zal dit ook gebeuren in deze zaak waarin diverse meldingen al bekend zijn. Het is dan ook een prioriteit van de woningcorporatie om dit zo spoedig en zo goed mogelijk op te lossen.

Zij benoemd ook dat dit echter wel een gevolg is van het gewijzigde beleid door de landelijke politiek waarin kwetsbare en/of hulpbehoevende personen die moeite hebben om goed mee te draaien in de maatschappij zomaar een sociale huurwoning kunnen bemachtigen. De woordvoerster benadrukt dat in het in gevallen als deze heel belangrijk is om bij elke situatie melding te doen bij de wooncorporatie zodat er een dossier opgebouwd kan worden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here