AMERSFOORT – Uit rapporten blijkt dat de aanleg van de nieuwe rondweg binnen de begroting zal gaan vallen. Het budget lag hiervoor op 68,3 miljoen euro. 

De westelijke ontsluiting stuitte op veel tegenspraak zo werd er een rechtszaak aangespannen die tot de Raad van State liep maar deze won de gemeente Amersfoort. Het laatste obstakel was het financiële plaatje en nu ook dit obstakel weg is genomen staat het aanleggen van de rondweg weer op de kaart.

Als alles volgens planning verloopt moet de bouw beginnen in 2020 echter is dit alles niet zeker aangezien er honderden bomen worden geveld om te kijken of eronder archeologische overblijfselen of niet-gesprongen explosieven liggen. Die vondsten kunnen de aanleg vertragen. 

Dit is echter niet de enigste bedreiging voor het project door een uitspraak van het Europese hof van Justitie. Tegenstanders van het project hebben echter geen poot meer om op te staan aangezien de hoogste rechter van Nederland alle bezwaren van de tegenstanders te niet verklaarde. 

Op 11 december zal de gemeenteraad de financiële cijfers doornemen in een besloten vergadering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here