AMERSFOORT – Donderdag 25 juli is het zover de Amersfoortse Gaypride een feest voor iedereen met diverse activiteiten de gehele dag door.

Pasquale als Corry
Pasquale als Pasj

Net zoals elk jaar zijn er ook weer genoeg dragqueens te vinden in de Amersfoortse binnenstad. Dit jaar spraken wij 1 van de dragqueens genaamd Corry Dévon (20). Corry ook wel Pasquale genoemd in het dagelijkse leven is elk jaar weer te vinden op de ‘roze’ evenementen en vaak verkleed als dragqueen. Een makkelijke hobby is het niet om zichzelf om te kunnen toveren tot een echte draq is Pasquale ruim 3,5 uur bezig tot hij volledig getransformeerd is tot Corry Dévon.

Waarom Corry als dragqueen door het leven wilt gaan op deze evenementen is zij vrij duidelijk in ” Ik ben begonnen aan Drag vooral omdat ik het heel erg leuk vind, maar ik doe het ook voor de acceptatie van, aangezien de LHBTQ+ Community nog steeds niet volledig word geaccepteerd. Ik wil mij daar ook voor inzetten. Laat ons zijn zoals we zijn”

Tijdens de evenementen waar zij als dragqueen rondloopt gaat zij vaak op de foto met enthousiaste bezoekers.

Na de pride walk start het grote feest op de Hof met allerlei live optredens van onder meer de dansgroep Trinxx bekend van het programma Hollands got talent. Later op de avond begint ook de Ameezing feest op de groenmarkt.

De Gaypride start in de middag om 13:00 uur met de roze picknick op het Sint Jorisplein en om 19:00 uur begint de pride walk waarbij er weer met de meterslange regenboogvlag – die elk jaar fier aan de Westerkerk in Amsterdam hangt – door het centrum van Amersfoort word gelopen. Met het dragen van de vlag willen wij naast alle feestelijkheden ook stil staan bij de LHBTI+ rechten welke helaas nog altijd niet een vanzelfsprekendheid is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here