Op basis van een lopend onderzoek heeft de recherche op maandag 4 november zes mannen uit Zeist en Soest aangehouden op verdenking van meerdere woninginbraken in Zeist. Aansluitend volgde huiszoekingen op vijf adressen waarbij veel goederen in beslag zijn genomen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

De recherche kwam de verdachten in de leeftijd van 17 t/m 32 jaar op het spoor door onderzoek gericht op enkele van de verdachten. Dit leverde informatie op die leidde tot de aanhoudings- en huiszoekingsactie van maandag 4 november. Het zestal wordt verdacht van het in wisselende samenstelling plegen van meerdere woninginbraken in het afgelopen jaar in Zeist en omgeving. Daarnaast zouden zij zich schuldig hebben gemaakt aan afpersing. De inbraakmethode om de huizen binnen te komen was divers.

Aansluitend aan de zes aanhoudingen volgden zoekingen in panden bij de Nijenheim, Couwenhoven, Prinses Marijkelaan en Ridderschapslaan in Zeist en aan de Weegbreestraat in Soest. Hierbij werden onder andere flinke hoeveelheden contant geld, sieraden, telefoons, laptops, televisies en andere elektronica aangetroffen. De inventarisatie van de goederen zal enige tijd in beslag nemen. De recherche hoopt zoveel mogelijk waardevolle goederen terug te kunnen brengen naar de rechtmatige eigenaren.

De zes verdachten zitten vast in verband met verhoor en het onderzoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here