AMERSFOORT, SNOUCKAERTLAAN – Aan de Snouckertlaan in Amersfoort zal er vanaf nu definitief een coffeeshop komen. De Raad van State heeft de zes ingediende bezwaren ongegrond verklaard.

Huiswerkinstituut Juffrouw Julia was één van de bezwaar indieners. Daarmee komt er een eind aan het juridisch getouw trek.

De Burgermeester laat weten door het plaatsen van een hekwerk word er voldaan aan de afstandeis van 250 meter. Dat geldt onder meer voor het middelbaar beroepsonderwijs wat in de omgeving zit gevestigd. Dat er een coffeeshop op deze locatie komt is tevens niet in strijd met het bestemmingsplan. Ook word er door de burgermeester van Amersfoort dat er geen aanleiding bestaat dat de openbare orde op ontoelaatbare wijze nadelig wordt beïnvloedt 

De buurtbewoners aan de Snouckertlaan in Amersfoort maken zich wel degelijk zorgen met namen over de openbare orde. Het is niet een snackbar of een ijssalon die geopend word maar een coffeshop dat kan je niet met elkaar vergelijken. Zo word er door de buurt naar eerdere incidenten gewezen die hebben afgespeeld bij andere coffeeshops.

De Raad van Staten heeft bij de afwijzing het oordeel van de Politie en de Wijkmanager meegewogen. Zij gaven alle bij een positief advies. Er zullen toezichthouders voor het pand komen en daarom is het plaatsen van bewakingscamera’s niet echt noodzakelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here